YÜZEY İŞLEM
 
Korozyon Hakkında

Korozyon Nasıl Önlenir ?

Fosfatlama Nedir ?

Demir Fosfat ve Ugulamaları

Çinko Fosfat ve Uygulamaları

Pasivasyon Neden Kullanılır?

Mangan Fosfat ve Uygulamaları

Alüminyum Kromat ve Uygulamaları

 

   

 
 
Korozyon Nasıl Önlenir ?

Yüzey işlem kimyasalları ile hazırlanan metal yüzeylerde boyanın yapışma kabiliyeti ve korozyona karşı dayanıklılık artar.
Metal yüzeylere uygulanacak kimyasalın seçimi, kullanım şeklilerinin doğru olması, tüm toz ve yaş boya kaplamalarının verimliliğini arttırdığı gibi, her türlü test kriterlerini karşılayacak ürünleri de elde etmeyi mümkün hale getirecektir..
Uygulanan boya sistemi ne kadar iyi olursa olsun yüzeydeki yabancı maddeler (yağ, pas, gres, oksit tabakası vs) tamamen temizlenerek boya ile yüzey arasında tam bir temas ağlanmadıkça boyadan uzun süreli bir koruyuculuk beklenmemelidir.

Yağ Alma Neden Uygulanmalıdır?

Yağ alma işlemi yüzey hazırlama proseslerinde ilk ve en önemli işlem banyosudur. Metallerin üzerinde havadaki oksijen ile reaksiyonu kesmesi için kullanılan koruyucu mineral yağlar bulunur. Bu yağların görevi havadaki oksijenle teması kesip metalin korozyona uğramasını engellemektir. Kullanılan bu yağ çeşitleri çok değişkenlik gösterebilir. Bu yağlar yüzey hazırlamada fosfatlama ve kromatlama işlemlerinin yapılmasını imkansız hale getirir. Bu yüzden malzeme yağ, kir ve pastan arındırılmış bir hale getirilmelidir.